preskoči na sadržaj
Vijesti

Posjet učenika 7. i 8. razreda Slavonskome Brodu

8. prosinca učenici 7. i 8. razreda išli su na svoj prvi poludnevni izlet ove školske godine. Posjet Slavonskom Brodu započeli su posjetom Spomen domu Dragutinu Tadijanoviću, velikom pjesniku iz Rastušja, bez kojeg je pomalo nezamislivo osnovnoškolsko obrazovanje.


Naučili su učenici svašta o Tadijanoviću te će im biti znatno lakše odgovarati lektiru Srebrne svirale. Saznali su da su kritičari često Tadijanovića nazivali pjesnikom sela jer se u svojim pjesmama često s nostalgijom sjećao svoje Slavonije, plodnih oranica okupanih suncem, žitnih polja, zaleđene Glogovice. Tijekom posjeta Spomen domu naše učenice i učenici koji sudjeluju u projektu Tulum s(l)ova čitali su Tadijinu poeziju u autentičnom okružju gdje su neke od pjesama i nastale.

Nakon Spomen doma učenici su sa svojim razrednicama, učiteljicom hrvatskog jezika i knjižničarkom posjetili Gradsku knjižnicu Slavonski Brod kroz čije odjele ih je provela Mirna Grubanović, diplomirana knjižničarka i voditeljica Matične službe. Upoznali su dječji odjel, odjel za tinejdžere, odjel za odrasle. Najviše gužve nastalo je kod stripova, filmova i Guinnessovih knjiga rekorda. Učenici su vidjeli gdje se mogu učlaniti u knjižnicu kada krenu u srednju školu.

Nakon knjižnice učenici su išli u kino Cinestar gledati popularni film Čudo koji je nastao prema istoimenom književnom predlošku. U povratku kući svi zajedno smo se počastili u novootvorenom restoranu brze prehrane McDonaldsu.

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Đurđica Vuksanović   datum: 19. 12. 2017.

Koliko je sati?


Raspored zvonjenja


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Kalendar rada šk. god.

 

Priloženi dokumenti:
preuzmi.htm


Kurikulum

Godišnji plan i program

Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš?
Uspješno učenje

 

preskoči na navigaciju